Gele Thaise curry met varkensvlees


Verhit de wok en doe er de olie in, bak de uien en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Voeg dan het vlees en de aubergineblokjes erbij en bak deze 3 - 4 minuten tot het vlees wit kleurt.
Roer nu er de kokosmelk, limoenblaadjes en de currypasta bij en laat het nog 10 minuten sudderen.
Nu er de shitake en de waterkastanjes erbij doen en nog 5 minuten laten koken. Roer er dan de sojasaus en de vissaus met de verse basilicum door.
Maak het op smaak met eventueel meer sojasaus-vissaus en misschien nog iets suiker en limoensap.
Serveer het met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:606/971 << >>
2 eetlepels olie
2 uien, in dunne ringen gesneden
1 teen knoflook gehakt
500 gr. varkensfilet in blokjes gesneden
1 aubergine in blokjes gesneden
1 blikje kokosmelk
4 limoenblaadjes klein gesneden
2 eetlepelsThaise currypasta
150 gr. shitake in repen gesneden(zonder stam)
220 gr.blikje waterkastanjes, uitgelekt en in plakjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels palmsuiker
sap van 1 limoen

handjevol verse basilicumblaadjes