bief teriyaki


Leg de lendebiefstuk in een ondiepe schaal. Meng de benodigdheden voor de marinade en giet het over de de filets. Dek de schaal af en zet het een paar uur in de koelkast. Keer het vlees af en toe. Rijg twee filets aan elkaar met twee pennen.Doe hetzelfde met de twee andere filets. U kunt de filets halveren als ze te groot zijn.
Rooster de filets op een goed hete barbecue (de houtskool moet wit zijn). Ook kunt u het volstaan met een gril. Het vlees moet ong. 10 cm. van de hittebron verwijderd zijn. Besprenkel het vlees af en toe met de marinade. Rooster elke kant tot dat die mooi glanst en het vlees bijna gaar is. (Je kunt het zelf bepalen of je het rauw wilt of niet.)
Haal de filets van de pennen , terwijl ze nog heet zijn. Serveer het warm of op kamer temperatuur en giet er eventueel nog wat marinade overheen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit gerecht kan ook heel goed met visfilets (forel is hier geschikt voor)gemaakt worden.

Japan

Japan

Vlees

6 pers

no:629/971 << >>
Benodigdheden:
12 lendebiefstukjes van ong.75 gr.


Marinade
5 eetlepels sojasaus
5 eetlepels sake
5 eetlepels mirin