Babi ketjap


Verhit de wok en doe er de olie in. Doe er dan de lenteui, knoflook, gemberwortel en de chilipepers in. Roerbak totdat ze gaan ruiken. Dan de babymais en de paprika er bij doen en alles nog 1 minuut laten roerbakken. Schep het mengsel uit de wok en zet apart.
Nu het vlees in porties in de wok bakken en schroei het al roerbakkend snel dicht in de olie die in de wok is achtergebleven. Voeg vervolgens de beide sojasauzen, de peperkorrels en de bouillon toe en meng alles goed. Breng even aan de kook en draai dan het vuur lager. Doe het in een kleipotje of een vuurvaste schaal met deksel en laat het geheel ongeveer 50 min. zachtjes sudderen.
Voeg de laatste 5 minuten kooktijd van het vlees de groenten toe en meng zorgvuldig met het vlees.
Controleer de smaak en voeg desgewenst nog wat zout toe. Schep het gerecht in een schaal en garneer met wat korianderblaadjes.
Hier past rijst bij.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Indonesie

Vlees

4 pers

no:752/971 << >>
750 gr. uitgebeende varkensschouder in blokjes van ong. 2 cm.gesneden

100 gr. lenteui in ringetjes gesneden
4 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
4 schijfjes gemberwortel gehakt
3 rode chilipepers gehakt zonder zaad
200 gr. groene paprika's zonder zaad in blokjes gesneden

4 eetlepels olie
12 st. babymais
2 eetlepels ketjap manis
10 zwarte peperkorrels geplet

1/4 liter kippenbouillon
zout naar smaak

garnering
korianderblaadjes