Lamskoteletten met rijst en groenten


Djeroek-poeroetsaus: Doe de sjalotjes , djeroek-poeroetblaadjes fond en wijn in een pannetje en breng het snel aan de kook en laat het op een middelhoog vuur tot een kwart inkoken. Zeef het en zet apart. Maak op smaak met zout en peper. Koriander-botersaus: Doe de sjalotjes, koriandergroen en de wijn in een pannetje en laat het snel aan de kook komen en laat het op een middelhoog vuur iets inkoken. Zeef het en zet apart. Monteer de saus met de klontjes boter. (Monteren is er beetje voor beetje koude boter toevoegen, zodat de saus bind.) Maak op smaak met zout en peper. Paddestoelenrijst: Laat de boter smelten in een pan en bak de paddestoelen kort. Meng er de rijst door en bak net zolang totdat deze glazig is. Blus af met de fond en breng de rijst op smaak met de chilipeper, peper en zout. Breng de rijst weer aan de kook en laat het nog ong. 15 min. gaar stomen. Schep er dan de pijnboompitten en de Chinese bieslook door. Schraap de botjes schoon. Wrijf de galangawortel, het kerriepoeder, zout en peper fijn in een vijzel en verdeel het over het vlees. Verhit de olie in een pan en schroei de koteletten aan beide kanten dicht. Dek af en zet het 15 - 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 oC. Succes en eet smakelijk!! Azië in de wok
Groenten:150 gr. wortels in dunne reepjes gesneden. 275 gr. pakchoi of andere groente in reepjes. 75gr. taugé, olie zout en versgemalen peper. Roerbak snel in een hete wok met olie de wortel, dan de pakchoi en dan heel kort de taugé, peper en zout naar smaak.

Azie

Maleisie

Vlees

6 pers

no:753/971 << >>
12 dubbeldik gesneden lamskoteletten
50 gr. geschilde laoswortel (galanga)
1 1/2 theelepel kerriepoeder
zout
zwarte peper
6 eetlepels olie
djeroek- poeroetsaus
150 gr. sjalotten in dunne plakjes gesneden
6 djeroek-poeroetbladeren(limoenblad)
6 dl. lamsfond
3 dl. rode wijn
zout, versgemalen peper
koriander-botersaus
120 gr. sjalotten in dunne plakjes gesneden
3 eetlepels koriandergroen fijn gehakt
3 dl. witte wijn
zout, versgemalen peper
150 gr. koude boter in klontjes

paddestoelenrijst
300 gr. shitake(of andere champignons) zonder stelen in reepjes gesneden
60 gr. boter
450 gr. basmatirijst
1 1/2 liter gevogeltefond of bouillon
3 rode peper gehakt zonder zaad
zout - versgemalen peper
60 gr. pijnboompitten geroosterd
3 eetlepels Chinese bieslook