Wonton soep


Meng het gehakte vlees met de overige benodigdheden voor de vulling. Zet apart.
Leg de deeglapjes los en leg op ieder lapje een theelepel van de vulling. De 2 tegenover elkaar liggende hoeken op elkaar leggen en de randen goed dicht drukken.
De groente goed wassen en fijnsnijden.
Ca. 1 liter water aan de kook brengen. De wontons er in doen en ca. 5 minuten laten koken. Er uit nemen en in de soepkommen verdelen, hierover de groene groente leggen .
De bouillon met de champignons, de bamboespruiten en het losgeklopte ei aan de kook brengen en op smaak maken met zout, peper. Dit over de wontons scheppen.
Op het laatste moment de sesamolie er over druppelen.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Soep

4 pers

no:346/971 << >>
Vulling:
bieslook klein gehakt
200 gr. varkensvlees gehakt
iets zout, suiker en peper
6 theelepels sesamolie

16 wonton deeglapjes
4 pak choi groente bladeren in dunne reepjes gesneden
4 verse champignons in reepjes gesneden
30 gr. bamboescheuten in reepjes
1 ei

1 liter kippenbouillon
1/2 theelepel witte peper
2 theelepels suiker
1 1/2 theelepel zout
sesamolie