Aloo bhajia


Snijd de ongeschilde aardappel in plakjes van 3 mm. dik en doe ze in een kom. Giet er zoveel water op dat ze onderstaan. Dek de kom af en zet weg.
Maak het beslag door het kikkermeel in een kom te doen en er de komijn, cayennepeper naar smaak, desgewenst nigellazaad, het zout, de geelwortel en het hete water aan toe te voegen. Klop met een garde tot een glad beslag.
Giet een laag olie van ong. 4 cm. diep in een karhai(wok), en verhit tot 180 oC. op een frituurthermometer. Giet intussen de plakjes aardappel af en dep ze droog met keukenpapier. Haal zodra de olie heet is een aantal plakjes aardappel door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Doe er een aantal tegelijk in de hete olie en laat ze onder regelmatig omdraaien circa 4 minuten frituren tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenparier uitlekken.
Houd ze warm in een lauwe oven terwijl je de rest van de beignets op dezelfde manier frituurt.
Dien onmiddellijk op. Succes en eet smakelijk!

India

India

Aardappelen

6 pers

no:949/972 << >>
400 gr. nieuwe aardappelen

beslag
250 gr. kikkererwtenmeel (toko)
1 eetlepel gemalen komijn
1 - 2 theelepels cayennepeper
1 theelepel nigellazaad (desgewens)
1 theelepel zout
3/4 theelepel gemalen geelwortel
ong. 3 dl. heet water

olie om te frituren