Chana masala


Spoel de kikkererwten uit blik onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een wok. Doe er zodra de olie heet is het komijnzaad in en roerbak circa 15 seconden tot de zaadjes iets donkerder van kleur worden. Voeg de uien toe en fruit ze onder af en toe omscheppen in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de gember, koriander, geelwortel, cayenne en de tomaten toe en laat onder af en toe omscheppen circa 6 minuten bakken.
Voeg de kikkererwten, tomatenpuree, het mangopoeder of citroensap en water toe, schep goed om en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg er het deksel op en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng zonodig op smaak met zout en peper.
Serveer het in een verwarmde schaal en garneer het met garam masala en gehakte koriander.
Succes en eet smakelijk!

Dit gerecht gaat goed samen met gebakken brood b.v. chapati, poori of paratha

India

Haryana

Vegetarisch

6 pers

no:950/975 << >>
600 gr. gekookte kikkererwten, vers of uit blik
4 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaad
2 blonde uien, gehakt
1 eetlepel verse gemberwortel gehakt
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
1/2 theelepel geelwortel (tumeric)
2 tomaten, fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel mangopoeder(amjoor) of
1 eetlepel vers citroensap
1.25 dl. water
zout en peper naar wens

garnering
1 theelepel garam masala
4 eetlepels gehakte verse korianderblad