Peertjes met kerriekaramel en kaneelijs


Doe het water, de witte wijn, 300 gr. suiker, het vanillestokje, het kaneelstokje, de koriander en de anijssterren in een pan. Voeg er de doormidden gesneden citroen en sinaasappel toe, met schil en al. Breng dit aan de kook en laat het een tijdje doorkoken, doe er dan de peren erin en pocheer ze beetgaar in het vocht.(niet te lang). Zet apart.
Saus: laat de overige 100 gr. suiker op een zacht vuur zonder te roeren karameliseren tot een blonde (lichte) karamel. Voeg dan de kerriepoeder toe roer voorzichtig en blus alles met wat pocheervocht van de peren. Voeg dan zoveel vocht toe dat u een dikke kleverige saus krijgt.
Doe de peertjes met het kookvocht over in een mooie glazen schaal en serveer de karamelsaus apart.
Leg op elk bord 1 of 2 bolletjes kaneelijs en seveer het met de peertjes.
Giet de karamelsaus op de vruchten en zorg dat die er ook een beetje langs loopt. Serveer het onmiddellijk. Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Houd het pocheervocht warm op een laag pitje voor de karamel

India

India

Nagerecht

4 pers

no:952/975 << >>
5 handperen geschild en snijd ze in vieren

1 eetlepel korianderzaad
1 kaneelstokje
6 anijssterren
1 vanille stokje
300 gr. suiker
1 fles droge witte wijn
3 dl. liter water
1 citroen
1 sinaasappel

100 gr. suiker
1 theelepel kerriepoeder

kaneelijs