Thaise komkommersalade a la Jamie Oliver.


Meng de gemberwortel, sojasaus en olie. Knijp het sap van de limoenen hierover en eventueel nog peper en zout. Zet apart.
Schil de komkommer met een dunschiller in lange linten op het bord. Gooi het waterige kern van de komkommer weg. Pluk de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn. Strooi de gehakte steeltjes over de komkommer, hak de halve peper fijn en strooi die er ook over. Zet de salade op tafel maar maak het op het allerlaatste moment aan met de dressing.. Garneer met de korianderblaadjes



Succes en eet smakelijk!!!
TIP: Heerlijk met Thaise rode curry met garnalen.

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:558/971 << >>
1 komkommer

dressing
2 cm. verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
3 eetlepels olie
sap van 2 limoenen
1 theelepel palmsuiker

klein handje koriander

1/2 verse rode Spaanse peper
zout en peper naar smaak