Aardappelpasteitjes


Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze met wat melk en boter. Roer de fijngehakte peterselie en dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 0C.
Meng de bloem, ei, melk en een snufje zout met een blender of keukenmachine tot een glad beslag.
Giet 1/2 theelepel olie of een klein klontje boter in elk soufflevormpje en zet de vormpjes 2 - 3 min. op een bakplaat in de oven, tot de olie of boter heel heet is.
Schep in elk vormpje ca. 2 eetlepels beslag. Schep er een volle eetlepel aardappelpuree op en verdeel de rest van het beslag over de vormpjes. Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze 15 - 20 min. tot de pasteitjes gerezen en goudbruin zijn.
Haal de pasteitjes voorzichtig met een pannenkoekmes uit de vormpjes en schik ze op een groot bord. Serveer ze warm.
Succes en eet smakelijk
Tip:
Deze minipasteitjes zijn heerlijk bij een stoofschotel.
U kunt er ook twee of drie per persoon serveren en er een salade bij geven.

Europa

Nederland

Aardappelen

6 pers

no:557/972 << >>
puree
250 gr. aardappels
melk en boter om te pureren
1 theelepel verse gehakte peterselie
1 theelepel verse gehakte dragon
zout en vers gemalen peper

beslag
75 gr. bloem
1 ei
1.25 dl. melk
snufje zout

olie of boter om te bakken