Zeewiersoep


Verhit de bouillon met de garnaaltjes ong. 1 minuut en doe er dan de rijstwijn, sojasaus en de reepjes bamboe en wortel bij.
Laat de soep tegen de kook aan komen en doe er dan de tomatenstukjes bij en vervolgens het zeewier en de dunne omeletreepjes.
Goed laten doorwarmen en serveren met een paar druppeltjes sesamolie per kom.




Succes en eet smakelijk!!


China

Canton

Soep

6 pers

no:158/971 << >>
1.5 liter heldere kippenbouillon
1 eetlepel gedroogde garnaaltjes

2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels sojasaus



1/2 blikje bamboescheuten in reepjes gesneden
3 tomaten zonder vel in stukjes gesneden
1 kleine winterwortel geraspt
2 vellen nori ( zeewier) in reepjes gesneden
dunne omelet van 1 ei in dunne reepjes gesneden

sesamolie naar smaak