Chermoula met gebakken vis


Meng alle benodigdheden goed door elkaar.
Verwijder de schubben van de vis, als je een verse hele vis gebruikt de ingewanden eruit halen en de vis goed wassen.
Droog de vis en zet hem dan in de chermoula en laat hem daar tenminste een half uur in staan. Als het een grote vis is , doe er dan ook van binnen marinade in.
Rol vervolgens de gemarineerde vis door de bloem en bak hem bruin in de hete ghee of boter. (olijfolie gaat ook goed).
Serveer met schijfjes citroen.


Succes en eet smakelijk!!
Ghee is geklaarde boter, deze heeft de eigenschap om heter te worden dan de verse boter.

Marokko

Marokko

Vis

6 pers

no:157/971 << >>
Marinade: (chermoula)
1 bosje fijngehakte verse koriander
1 bosje zeer fijngehakte platte peterselie
6 tenen knoflook klein gehakt
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen korianderzaadjes
1 theelepel paprikapoeder
flinke snuf cayennepeper
sap van 2 citroenen
2 1/2 dl.olijfolie

4 stevige wit visfilets van ong. 150 gr. of een hele vis

bloem (volkoren) om te bestuiven
ghee (geklaarde boter) om te bakken
je kunt natuurlijk ook verse roomboter nemen

Garnering:
citroen in schijfjes gesneden