Zeebaars met gembersaus (Pla Pad Khing)


Snijd de visfilet in dikke plakken. Snijd de gember in plakjes, de peper in lange reepjes, kneus de knoflook en snijd de lenteui in schuine stukjes van 1.5 cm. Laat de champignons 40 min. weken in warm water, verwijder de harde stelen en snijd de hoedjes in plakjes.
Verhit de wok, doe er de olie in, fruit er vervolgens de gember en de knoflook 3 min. in.
Voeg er nu de champignons, vis en de gezouten rettich toe roerend op een matig vuur, totdat de vis bijna gaar is.
Voeg de pepers, lenteui, vissaus, suiker en versgemalen peper toe en roerbak dit nog 2 minuten.
Serveer op een platte schaal en garneer het met de korianderblaadjes.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:101/971 << >>
500 gr. zeebaarsfilet
3 cm. verse gember aan een stuk
2 verse rode chilipers
2 verse groene pepers
2 tenen koflook
2 lenteuitjes
4 gedr. chin. champignons
3 eetlepels olie
2 eetlepels vissaus
50 gr. gezouten rettich
1 eetlepel palmsuiker
vers gemalen peper

verse korianderbladeren