Zalm met lenteuitjes


Was de zalmfilets en wrijf ze in met de helft van de peper. Breng in de wok water aan de kook en stoom de filets op een bord in een stoommandje. Terwijl de zalm stoomt in een andere wok de olie verhitten en de gember daarin bakken. Dan alle andere groente erbij doen en 5 minuten snel roerbakken. Roer er op het laatste de smaakmakers bij. Warm houden.
Meng de lenteui, gemberwortel, koriander en de andere helft van de peper in een kom.
Verhit de olie met de sesamolie in een sauspannetje en voeg de andere saus-
benodigdheden toe en laat ongeveer een minuut zachtjes koken.
Haal de zalm uit de stomer en leg hem op een schaal. Giet de warme saus er over.
Serveer het met de groenten er om heen.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: De combinatie van zalm en verse groenten geeft een heerlijke gebalanceerde maaltijd. Als je geen stomer hebt, kun je de zalm ook goed in kokend water pocheren, maar dan moet je hem wel goed laten uitlekken.

China

Canton

Vis

4 pers

no:902/975 << >>
4 zalm filets van ong. 125 gr.
1 eetlepel peper

Groenten:
1 eetlepel olie

1.5 cm. vers gehakte gemberwortel
100 gr. broccoli in roosjes
2 wortelen geraspt
100 gr. witte kool, dun gesneden
50 gr. verse champignons in plakjes gesneden
1 groene paprika in dunne reepjes gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
50 gr. taugé

Smaakmakers:
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels lichte sojasaus

Saus:
10 eetlepels fijngesneden lenteui
2 eetlepels fijngehakte verse gemberwortel
2 eetlepels fijngehakte verse koriander

2 eetlepels olie
2 theelepels sesamolie