Hongaarse goulash


Verhit het vet en bak de uien goudbruin.
Strooi er de paprikapoeder over en meng met de uien.(pas op, als je de paprikapoeder te heet bakt dan wordt deze bitter) en doe er dan de stukken vlees bij en bak het aan alle kanten, doe er dan het zout, karwijzaad en de gehakte knoflook bij, bak het eventjes aan. Doe er 2 dl. water bij en laat het eventjes sudderen ong. 10 minuten. (als het te droog wordt er wat water bijgieten). Vervolgens er de aardappelen en de paprika’s en zoveel heet water dat het mengsel is bedekt toevoegen. Laat alles langzaam gaar worden en maak op smaak af met de tomatenketchup en eventueel nog meer zout, peper, paprikapoeder en karwijzaad.

Serveer dit als maaltijdsoep met stokbrood, of als eenpansgerecht met rijst of noedels.

Succes en eet smakelijk!!


Europa

Hongarije

Soep

4 pers

no:901/975 << >>
500 gr. rundvlees in blokjes van 2 cm. gesneden
5 eetlepels rundervet of boter
2 grote uien in stukjes gesneden
3 eetlepels zoete paprikapoeder
zout
1 theelepel karwijzaad
2 tenen knoflook gehakt
500 gr. aardappels geschild en in stukken gesneden
1 rode paprika in repen gesneden
1 groene paprika in repen gesneden

4 eetlepels tomatenketchup