Witte dauw van kip


Snijd de kip in dunne plakjes en schik die gelijkmatig in een ondiepe ovenschaal. Bestrooi licht met maizena.
Hak de vis en meng ze met de smaakmakers. Klop de eiwitten tot ze bijna stijf zijn en schep die voorzichtig met de reuzel door de vis.
Strijk het mengsel uit over de kip en garneer met sliertjes rode paprika en verse koriandertoefjes.
Plaats de schaal op het rek in de wok of stoompan en laat ong. 20 minuten stomen tot de bovenlaag net stevig is
Meng de benodigdheden voor de saus en breng ze aan de kook in een klein pannetje en roer tot de saus dik en glazig wordt, serveer het apart in een sauskom en giet het na wens over de kip.

Succes en eet smakelijk!!
PS: Dit is een mooi voorgerecht.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:399/971 << >>
250 gr. gestoomde borstfilet van kip in dunne plakjes gesneden

maizena om de kip te bestrooien

200 gr. filet van witte stevige vis,gehakt

5 eiwitten
2 eetlepels reuzel

rode paprika in fijne reepjes
verse koriander

Smaakmakers
1.25 dl melk
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel gembersap
1 theelepel zout
1 1/2 eetlepel maizena

Saus
1. 75 dl. bouillon
1/2 theelepel zout
1/2 eetlepel rijstwijn
1/2 eetlepel gembersap
1/2 eetlepel maizena