Gestoomde thaise mosselen


Doe alle benodigdheden, behalve de lenteui en de koriander in een wok en schep alles goed om.
Leg het deksel op de wok en stoom 5 - 7 mimuten, waarbij je af en toe schudt tot de mosselen open zijn. Gooi de nog gesloten exemplaren weg.
Schep de gekookte mosselen over in een dienschaal.
Garneer de mosselen met de gehakte lenteui en korianderblaadjes en dien onmiddelijk op.



Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:400/971 << >>

2 kg. mosselen, schoongeboend en zonodig de baarden verwijderd
3 stengels citroengras, fijngehakt
6 sjalotjes fijngehakt
6 limoenblaadjes (djeroek poeroet) in grove stukjes gescheurd
2 rode chilipepers, ontzaad en in dunne ringetjes gesneden
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels vers limoensap



garnering
2 lenteuitjes gehakt
verse korianderblaadjes voor de garnering