Warme kipsalade


Combineer de kip- wortel komkommer lente-ui en de paprika in een schaal. Meng de saus- ingrediënten in een andere schaal en zet apart.
Verhit in de wok de olie, doe daar de knoflook in en laat ongeveer 10 sec. licht bakken, doe daar de saus bij en laat aan de kook komen, dan het maïzenamengsel er door doen en laat het lichtelijk indikken. Laat alles nu iets afkoelen.
Nu de nog warme saus over het kip- groentemengsel gieten, goed mengen en dan serveren. Garneer het met geroosterd sesamzaad en de halve walnoten.



Succes en eet smakelijk!

China

Sichuan

Salade

4 pers

no:524/971 << >>
1 gegrilde of gebraden kip vlees in reepjes

1 kopje worteltjes in reepjes
1 kopje komkommer in reepjes
2 lente-ui in reepjes
1 rode paprika in reepjes


saus
1/3 kopje zwarte rijstazijn
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel chili- knoflooksaus
1 theelepel chili-olie
2 eetlepels basterdsuiker

1 eetlepel olie
1 eetlepel gehakte knoflook

1 theelepel maïzena opgelost in
2 theelepels water

garnering
geroosterd sesamzaad
en geroosterde halve walnoten