Pittige rijstmiesalade


Week de mie in warm water totdat deze zacht is ongeveer 30 min. , laten uitlekken en snijd ze vervolgens in stukjes van 10 cm. droog ze goed met keukenpapier .
Combineer de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en zet apart. Doe dan de mie in een saladebak en roer daar voorzichtig de sesamolie door.
Tot slot de dressing en de reepjes groente door de mie scheppen.
Serveer het in een geschikte schaal .




Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Salade

4 pers

no:523/971 << >>
250 gr. rijstmie (is mihoen)

1 eetlepel sesamolie


dressing
3 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels donkere rijstazijn
1 eetlepel oestersaus
2 of 3 eetlepels chili-knoflook saus (L.K.K.)
1 eetlepel donkere basterd suiker


1 eetlepel sesamolie



3 lente-ui in heledunne reepjes
1 wortel in hele dunne reepjes
1 komkommer (ongeschild en zonder zaad) in hele dunne reepjes