Vispastei met kruiden en chilipeper


Klop de eieren in een kom. Roer de kokoscreme, koriander, chilipeper, het citroengras, de limoenblaadjes, currypasta, knoflook, gember en lenteui erdoor. Snijd de vis en de garnalen in grove stukken. Schep beide door het eiermengsel en breng op smaak.
Vet zes pasteibakjes in en bekleed ze met de pandanbladeren of bananenblad. Verdeel het vismengsel over de bakjes en zet ze in een bamboestoommand.
Giet een laag van 5 cm. water in een wok en breng dat aan de kook. Plaats de stoommand op de wok, dek hem af en draai het vuur laag. Laat de pasteitjes 25-30 min. stomen, tot de vis gaar is.
Serveer de pasteitjes direct, met een beetje gestoomde rijst en sojasaus.
Succes en eet smakelijk!!!
Door de pandanbladeren of bananenblad drogen de pasteitjes niet uit. De bladeren hebben een bloemige smaak die in het eten trekt, maar ze zijn niet eetbaar.

Thailand

Thailand

Vis

6 pers

no:665/971 << >>
3 eieren
3 dl. kokoscreme
6 eetlepels verse koriander gehakt
1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes in ringen
1 eetlepel citroengras gehakt
3 limoenblaadjes in kleine stukjes gescheurd
2 eetlepel s Thaise rode currypasta
2 teentje knoflook gehakt
1 eetlepel gemberwortel gehakt
2 lenteui in dunne ringetjes gesneden
400 gr. gemengde stevige witvis
300 gr. rauwe tijgergarnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd

6-8 pandanbladeren of bananenblad
zout en vergemalen zwarte peper