Viscurry met aubergines


Verhit de wok, doe er de olie in en laat het goed heet worden. Roerbak nu de gemberwortel(of laos) en de sjalot.Doe er dan de currypasta bij en laat het 1 minuut meebakken. Nu er de kokosmelk, het limoenblad, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en de saus 5 minuten koken. Of zo lang tot het heerlijk naar citroen gaat ruiken.
De augerbines en de paprika toevoeg en 5 minuten laten stoven. Nu de stukjes vis erbij doen en het vuur lager draaien, laat het 2 minuten zachtjes doorkoken(niet langer anders wordt de vis taai).
Schep op het laatste de blaadjes basilicum toe en breng het verder op smaak naar wens.

Succes en eet smakelijk!!
Serveer het met witte Thaise rijst(pandan)

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:332/971 << >>
400 gr. stevige witte visfilets in blokjes van 2-2 cm.
1 aubergine in blokjes gesneden
1 kleine rode paprika in ruitjes gesneden
2 cm. gemberwortel of galangal(laos) in dunne plakjes gesneden
2 sjalotten gepeld en in reepjes gesneden
6 limoenblaadjes in stukjes gescheurd
2 eetlepels olie
2 eetlepels groene currypasta
1 blik kokosmelk(400 ml)
1 eetlepel palmsuiker
4 eetlepels vissaus
paar takjes basilicum (als het kan Thaise)