Vis uit het Westmeer


Snijd de vis in de lengte aan 1 kant doormidden. Begin onder de kop, aan het einde van de buikholte en snijd richting staart. Snijd door de graten heen.(niet door het visvlees) Leg de vis plat op zijn buik. De kop moet er aan blijven zitten, smeer de vis in met peper en zout. Meng de benodigdheden voor de saus en zet apart. Maak het maïzena- water mengsel en zet apart. Breng in de wok water met het schijfje gember en de lenteui aan de kook. Zet het vuur laag en pocheer de vis met de huidkant naar boven(ong. 5- 8 min.). Schep de vis eruit met een goede visschep of schuimspaan. Laat de vis uitlekken en leg hem op de serveerschaal met de huid naar boven en houd hem warm. Verhit 2 lepels olie in een pannetje en voeg de benodigdheden voor de saus toe. Breng het aan de kook en roer er zoveel van het maïzenamengsel door tot de saus licht bindt. Dan de reepjes gemberwortel en de reepjes lenteui met de sesamolie erdoor roeren Breng het vervolgens weer aan de kook. Giet de saus dan over de vis en serveer . Succes en eet smakelijk!!
PS: Dit gerecht heb ik vaak gegeten in Hangzhou bij het Westmeer. Het is een specialiteit uit dat gebied.

China

Hangzhou

Vis

4 pers

no:181/972 << >>
1 zalmforel of zeebaars geschubt en gewassen
1 schijfje gemberwortel geplet
1 lente ui geplet
peper en zout
2 eetlepels oliesaus
2 dl. bouillon
3 eetlepels sojasaus
6 eetlepels bruine basterd suiker
6 eetlepels rijstwijn
8 eetlepels zwarte azijn
zout
3 schijfjes gemberwortel in flinterdunne reepjes gesneden
3 lenteui in flinterdunne reepjes gesneden
2 theelepels sesamolie

maizena - water mengsel