Gebakken tofu uit Peking


Snijd de buitenkant van de tofu af, deze is te hard. Snijd dan de tofu in dunne plakjes van 1/2 cm. Klop de eieren los. Hak de lenteui en de gemberwortel fijn.
Haal de plakjes tofu door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei. Verhit 2 eetlepels olie in de koekepan en bak de tofu aan de beide kanten goudbruin. Dan de smaakmakers toevoegen met de lenteui en de gemberwortel. Laat het nu sudderen totdat het vocht door de tofu is opgenomen. (ong. 5 min.).
Serveer op een platte schaal.
Garneer met peterselie of ander mooi bladgroen.



Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Vegetarisch

4 pers

no:180/971 << >>
500 gr. tofu
2 lenteui in ringetjes
1 schijfje gemberwortel gehakt
50 gr. bloem
2 eetlepels olie
2 eieren

Smaakmakers
2 1/2 dl bouillon
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel sesamolie
zout