Vis op Sichuan-wijze


Maak aan beide zijden van de vis 3 diagonale ondiepe inkepingen en bestrooi de vis met zout. Verhit de wok op hoog vuur en schenk de olie langs de zijkant in de pan. Wacht totdat de olie begint te dampen(niet roken!). Leg de vis voorzichtig in de olie en frituur hem in ong. 6 min. goudbruin, keer hem na 3 min. Schep de vis met behulp van 2 schuimspanen uit de olie en laat hem uitlekken op keukenpapier. Schenk de olie op een klein beetje na uit de wok.
Meng de chilisaus, sojasaus en bouillon. Roer de maizena glad met de rijstwijn en meng dit door het sojasausje. Bak de gember en de knoflook in de wok ong. 1 min. Voeg de tomaten toe en roerbak 2 min.mee. Voeg het sojamengsel toe en breng aan de kook totdat deze gaat binden. Leg de vis in de saus en stoof de vis nog 5 min. op laag vuur met een deksel op de wok. Schep de vis uit de wok op een voorverwarmde schaal en roer de lenteui, rode peper, suiker en fijngesneden koriander door de saus in de wok. Schenk de saus over de vis en garneer met de takjes koriander. Serveer met witte rijst en gestoomde paksoi of broccoli. Succes en eet smakelijk!!!!
TIP: Inplaats van de vis te frituren kun je ook visfilets stomen en daarna de saus erover gieten.

China

Sichuan

Vis

4 pers

no:800/975 << >>
1 stevige vis van ong. 1 kg. b.v. snapper of zeebaars(schubben verwijderd)
zout
olie om te frituren

3 eetl. zoete chilisaus
2 eetl. sojasaus
1 1/2dl. bouillon

1 theel. maizena
2 eetl. rijstwijn

4 cm. gemberwortel gehakt of geraspt
4 tenen knoflook gehakt
2 vleestomaten in 8 partjes
2 lenteui in ringetjes
2 rode pepers in reepjes
1 theel. palmsuiker
2 eetl. fijngehakte koriander

8 takjes koriander voor de garnering