Vis met gember


Verhit 4 eetlepels olie in de wok of platte koeken- vispan en bak de vis hierin ong. 5 minuten per kant tot hij gaar is.
Verhit in de tussentijd in een pannetje 2 eetlepels olie en fruit de gehakte uitjes krokant bruin.
Laat de vis goed uitlekken. Houd hem warm.
Roerbak de lenteui, knoflook en de gemberwortel in de resterende olie . Doe er dan de smaakmakers bij en kook nog 1 minuut. Voeg er nog wat gemalen peper toe en giet of schep de saus over de ontvelde vis op een platte schaal.
Garneer met takjes koriander.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Probeer het eens met een verse zalmforel !!! Heerlijk !!!!!!!!!

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:136/971 << >>
1 grote vis van ong. 750 gr.

1 uit klein gehakt

6 lenteui in ringetjes gesneden
3 tenen knoflook gehakt
1 1/2 eetlepel gemberwortel gehakt

?olie
smaakmakers
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel palmsuiker
1 eetlepel tamarindewater
versgemalen zwarte peper

voor de garnering takjes verse koriander