Plakjes vlees met bamboescheuten


bamboescheuten.jpg Zet het vlees in de marinade en zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in en bak vervolgens de 2 heren(knoflook en gemberwortel) met de sichuanpepers, zwarte bonen-knoflookpasta en de chilipasta.
Nu er de plakjes vlees bij doen en laten roerbakken, dan er de plakjes gewassen bamboescheuten toevoegen met de lenteui en de bouillon.
Laat het goed doorwarmen en serveer onmiddellijk.

Succes en eet smakelijk!!!!
Tip: Dit is een heerlijk gerecht met witte rijst.
Dit is een recept van mijn ayi Xiaol Li.

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:137/971 << >>
400 gr. stevig varkensvlees(filet) in dunne plakjes gesneden en 1 minuut voorgekookt en uit laten lekken
1 dl. olie

1 blik gesneden bamboescheuten, goed afspoelen en uit laten lekken

marinade
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel maizena

4 tenen knoflook gehakt
3 plakjes gemberwortel gehakt
1 eetlepel zwarte bonen-knoflookpasta
1 eetlepel chilipasta
1 eetlepel sichuanpepers geroosterd

2 lenteui in schuine stkken van 1 cm. gesneden
1 dl. bouillon