Vietnamese kipcurry


Meng alle benodigdheden voor de marinade in een keukenmachine of blender. Doe het in een kom samen met de stukken kip en, zorg dat deze goed vermengd word met de marinade. Zet het afgedekt apart op kamertemperatuur (ong. 1/2 uur).
Verhit de wok, doe er dan de olie in, als het goed heet is (het moet bijna roken) lager draaien en er de kipstukken in doen en bakken totdat ze beginnen te bruinen. Dan de uien erbij doen en nog 3 minuten roerbakken. Vervolgens de bouillon en de kokosmelk erbij doen, zachtjes laten pruttelen en het vuur lager draaien. Laat het ong. 10 min. sudderen zonder deksel. Vervolgens de tomaten erbij doen en goed roerend nog ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje laten pruttelen.
Serveer het in een kom en garneer de kerrie met de korianderblaadjes.
Succes et eet smakelijk!!
Tip: Dit gerecht kun je heel goed serveren met witte gekookte rijst of mihoen.

Vietnam

Vietnam

Gevogelte

4 pers

no:388/971 << >>
750 gr. kippenstukjes zonder vel en in stukken gesneden van 3 cm.
2 eetlepels olie

2 uien in grove stukken gesneden
3 dl. kipbouillon
4 dl. kokosmelk(1 blikje)
4 tomaten, ontveld en in partjes van acht gesneden
Marinade
3 stengels citroengras , het malse gedeelte plat geslagen en erg klein gehakt(anders krijg je vezels)
4 knoflook tenen gehakt
1 rode en groene chilipeper, ontzaad en gehakt
1 eetlepel palm- of bruine basterdsuiker
2 eetlepels Madras kerriepasta(Patak)
2 eetlepels kerriepoeder
wat vers gemalen peper
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel water


Garnering
takjes verse koriander