Rendang daging (gestoofd rundvlees met kokos)


Wrijf alle benodigdheden voor het kruidenmengsel door een vijzel.
Verhit de olie in de wok en bak het specerijenmengsel met de kaneel, kruidnagel, steranijs en kardamom 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg er vervolgens het vlees en de kokosmelk, tamarindewater of pasta toe. Kook het zonder deksel onder geregeld roeren tot het vlees bijna gaar is. Voeg er dan de djoeroek- poeroetblaadjes en het kurkumablad, suiker en zout toe.
Draai het vuur lager en laat 1 - 1 1/2 uur zachtjes stoven tot het vlees mals is en de saus bijna is ingekookt.
Serveer het met rijst en een roerbak- groenteschotel.

Succes en eet smakelijk!!

Dit gerecht kan heel goed bij een rijsttafel gegeten worden.

Azie

Indonesie

Vlees

4 pers

no:389/971 << >>
kruidenmengsel
2 sjalotjes gehakt
2 cm. laos gehakt
3 stengels sereh gehakt
2 tenen knoflook gehakt
2 cm. gemberwortel gehakt
10 gedr. chilipepertjes in heet water geweekt

125 ml. olie
1 kaneelpijpje
2 kruidnagels
2 kardamom peulen
3 steranijs

500 gr. mager rundvlees in blokjes gesneden
3 dl. dikke kokosmelk
1 eetlepel tamarindepulp, in warm water geweekt en uitgeknepen of 1 theelepel tamarindepasta
2 djeroek poeroet blaadjes (citroenblad)
1 vers kurkumablad gesnipperd
1 1/2 theelepel palmsuiker
zout naar smaak