Vereenvoudigde Peking eend met pannekoekjes


Pannekoekjes : Breng het water aan de kook. Doe de bloem met een mespuntje zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet scheutje voor scheutje het water erin en roer met de steel van een houten lepel. Kneed op een met bloem bestrooid werkvlak tot een elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt nog 40 min. rusten. Maak hiervan 8 schijfjes smeer een schijfje in met sesamolie en leg er een ander bovenop, rol het samen uit tot dunne koekjes . Pureer de geschilde ananas met de pruimensaus, zwarte rijstazijn, suiker, gepelde knoflook en het ontzaadde chilipepertje in de keukenmachine of staafmixer. Zet apart. Schik de komkommer en de lenteui apart op schaaltjes. Zet apart. Laat de honing op laag vuur smelten, roer de sesamzaadjes erdoor en houd het in een kommetje afgedekt warm. Vervolgens de eendenborsten inwrijven met wat zout en vers gemalen peper. Verwarm de oven voor op 200 0C. hetelucht 180 oC.) Leg de eenden -borst op de grilplaat eerst met het vel omlaag en daarna omhoog. Laat het vel knap- perig worden. ong. 12 minuten. Neem ze eruit en laat 4 min. rusten.Snijd ze in dunne plakjes en bestrijk ze met het honing mengsel. Bestrijk een koekepan met wat olie en zet op een vuur. Bak de pannekoekjes ca. 1 min. per kant op middelhoog vuur tot er bruine luchtbellen op komen. Neem ze uit de pan en trek ze voorzichtig van elkaar. Rol ze in een theedoek en houd ze in een pan op een laag pitje warm.
Tip: Dit is een vereenvoudigde versie van de Pekingeend. Eet deze eendenborstfilets op dezelfde manier als de beroemdste eend van de Chinese keuken. Neem telkens een koekje in de hand, bestrijk het met de saus, leg er de lenteui en komkommer op en rol op.

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:625/971 << >>
Pannekoekjes:
1/4 liter water
300 gr. bloem
zout
bloem voor het werkvlak

8 lenteui in lucifer dunne lange reepjes
1/2 komkommer in lucifer dunne lange reepjes
2 eetlepels honing
1 eetlepel sesamzaad
2 eendenborstfilet( ca. 250 gr. per stuk)
witte peper
3 eetlepels sesamolie
1 eetlepel olie

hoisinsaus



Succes en eet smakelijk