Noedels met vijf smaken


Kook de noedels volgens de aanwijziging op de verpakking. Giet ze af. Snijd het vlees in repen van 3 - 4 cm. lang en breng op smaak met zout en peper.
Verhit 1 1/2 theelepel olie in de wok en roerbak het vlees net gaar. Schep het uit de pan en zet apart. Maak de pan schoon met keukenpapier en verhit dan de rest van de olie. Doe er dan de gember, knoflook en de kool in en roerbak ong. 1 minuut. Schep er de taugé door totdat ze beetgaar is. Voeg de groene- en rode paprika toe en roerbak nog 1 min. Vervolgens het vlees erbij doen en de noedels er door scheppen. Dan alle smaakmakers toevoegen en zonodig nog extra zout en peper. Roerbak nog 2 minuten.
Garneer desgewenst met ao-nori zeewier. Serveer.


Succes en eet smakelijk!!

Azie

Japan

Mie

4 pers

no:624/971 << >>
Benodigdheden
125 gr. gedroogde Chinese smalle eiernoedels (gekookte ong. 250 gr.)
250 gr. mager varkensvlees in dunne repen van 3-4 cm. lang gesneden

1 1/2 eetlepel olie
10 gr. verse gemberwortel geschild en klein gehakt
2 tenen knoflook klein gehakt
200 gr. spits kool grof gehakt
100 gr. taugé
1 groene en rode paprika in smalle dunne reepjes
zout, peper

Smaakmakers
4 eetlepels worcestshiresaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout

Garnering
2 eetlepels ao-nori, zeewier