Varkensvlees met basilicum


Doe de maizena in een plastic zak. Voeg flink wat zout en peper en het vlees toe. Schud de zak tot het vlees met maizena is bedekt. Haal het vlees uit de zak en schud overtollig maizena af. Zet apart.
Verhit de wok en laat de olie en sesamolie zeer heet worden. Roerbak de gember en knoflook 30 sec. Voeg het vlees toe en bak het 5 min. op hoog vuur tot het is dichtgeschroeid.
Voeg de peultjes en paddenstoelen toe en roerbak alles 2-3 minuten. Voeg de rijstwijn en sojasaus toe.
Serveer het op een platte schaal en schep er de basilicum(mag ook koriander) door.

Succes en eet smakelijk!!

China

Hongkong

Vlees

4 pers

no:391/971 << >>
40 gr. maizena
500 gr. varkenshaas in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel olie
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel gehakte gemberwortel
3 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
200 gr.peulen in de lengte gehalveerd
300 gr. gemengde paddestoelen, b.v. shitake-champignons- oesterzwammen in grote plakken gesneden
1.2 dl. rijstwijn
3 eetlepels sojasaus
handvol thaise basilicum
zout
vers gemalen peper