Gesmoorde varkensbuik met bladgroenten


IMG_0677.jpg Leg het vlees in de wok en zet het onder water. Breng het water aan de kook. Dek de pan af, draai het vuur laag en laat het vlees zachtjes koken. Giet het vlees af en doe het weer terug in de wok.
Voeg bouillon, sojasaus, sinaasappelrasp en sap, gember, knoflook, chilipoeder, suiker,kaneel, kruidnagels, peperkorrels en steranijs toe.
Giet er water bij tot het vlees net onderstaat en breng het mengsel vervolgens op hoog vuur aan de kook.
Dek de wok goed af met een deksel en draai het vuur laag. Laat het vlees 2-3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het vastbakt aan de bodem.

Succes en eet smakelijk.

Tip: Serveer het vlees met gestoomde rijst en bladgroenten zoals spinazie of pakchoi

China

Suzhou

Vlees

4 pers

no:392/971 << >>
1 kg. varkensbuik schoongemaakt en in 16 stukken gesneden
5 dl. runderbouillon
5 eetlepels sojasaus
2 eetlepels d. sojasaus
geraspte schil en sap van 1 grote sinaasappel
3 eetlepels gehakte gemberwortel
5 tenen knoflook in plakjes
4 gedroogde chilipepertjes
2 eetlepels palmsuiker
3 kaneelstokjes
5 kruidnagels
15 hele peperkorrels
5 stuks steranijs