Varkensvlees in dunne reepjes gesneden


Zet de gesneden reepjes vlees in de marinade en masseer de marinade door het vlees met je vingers en zet apart.
Meng de benodigdheden voor de saus en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in, de olie moet erg heet zijn. Roerbak nu het vlees totdat deze van kleur veranderd ong. 1 minuut. Dan de hele pepers erbij doen en nog 10 sec. mee laten bakken, totdat de pepers donker kleuren. Nu de wood -ear fungus, bamboescheuten en de lenteui erbij doen en nog 1 minuut roerbakken. Als dit klaar is de saus eerst goed roeren dan vlug de saus over het vlees en de groenten gieten, goed roeren en 1 minuut laten koken op een hoog vuur.
Serveer op een schaal.
Garneer met wat koriander en partjes tomaat voor de kleur.

Succes en eet smakelijk!
Wood ear fungus en bamboescheuten worden veel gebruikt voor de textuur in het Chinese eten, het is namelijk stevig en knapperig.

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:141/971 << >>
400 gr. mager varkensvlees in dunne reepjes gesneden
Marinade
1 1/2 eetlepel maizena
3 eetlepels water
mespuntje zout

1/4 kopje olie(60 ml)

2 hele gedroogde pepers
100 gr. gedroogde elfenbankjes(wood ear fungus) geweekt in warm water, uitgelekt en in dunne reepjes gesneden
50 gr. bamboescheuten in dunne reepjes gesneden
2 lenteui of jonge prei in reepjes gesneden
Yuxiang saus:
1 eetlepel gehakte gemberwortel
3 grote tenen knoflook gehakt
2 lenteui gehakt
2 theelepels suiker
beetje zout
2 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel donkere rijstazijn
1/4 kopje bouillon ( 60 ml)
1 eetlepel maizena opgelost in koud water
Garnering:
koriander blaadjes
tomaat in kleine partjes gesneden