Udang pantung kuning Garnalen in gele saus


Vermeng alle benodigdheden voor de kruidenpasta, (behalve de olie, tamarinde, het salamblad en de sereh.) Wrijf ze in een vijzel of vermaal ze in een keukenmachine. Fruit het mengsel en de overige benodigdheden voor de kruidenpasta. Ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur bakken, daarna laten afkoelen.
Doe de schillen van de garnalen in een pan met 4 kopjes water en laat het ongeveer 5 minuten trekken.
Dan de overige benodigdheden en de gepelde garnalen erbij doen en laat het sudderen totdat het gaar is.
Zeef de bouillon en vis de garnalen eruit, voordat je ze serveert.
Succes eet smakelijk!!

Azie

Indonesie

Schaaldieren

4 pers

no:426/971 << >>
1 kg. grote garnalen gepeld en ontdaan van de darm.
4 kopjes water
2 stengels sereh gekneusd
2 limoenblaadjes
4 kopjes kokosmelk
een paar druppels azijn
gebakken sjalotjes

kruidenpasta
5 rode pepers zonder zaad en gehakt
3 tenen knoflook gehakt
7 sjalotten gehakt
5 cm. verse geelwortel gehakt
5 cm. gember gehakt
5 kemirienoten gehakt
1 1/2 theelepel koriander
1/2 theelepel trasi (garnalenpasta)geroosterd
1 kleine tomaat gepeld en zonder zaad

2 eetlepels olie
1/2 eetlepel tamarindepasta
1 salamblad
1 stengel sereh gekneusd