Tongfilet met garnalen in een eenpersoons gratineerschaaltje


Verwarm de oven voor op 180 oC. Vet een ondiepe schaal in met boter. Schik de visfilet naast elkaar in de schaal. Giet er 2 1/2 dl. visbouillon over. Schik de garnalen en st. Jacobsschelpen of oesters erop. Dek de schaal losjes af met alumniumfolie. Bak de visschotel 15 minuten in de oven tot hij gaar is.
Verwarm ondertussen de resterende visbouillon boven een hoog vuur. Laat hem inkoken tot de helft. Giet de bouillon in een kom en plaats deze boven een pan met bijna kokend water(au bain marie). Voeg de boter en champagne toe en klop tot de boter is opgenomen. Klop de eierdooiers door het mengsel en blijf circa 5 minuten kloppen tot de saus bindt. Klop er vervolgens peper, zout en Tabasco door.
Haal de ovenschaal uit de oven en zet de grill aan. Doe de inhoud over in 1 persoons dekschaaljes. Giet overtollig kookvocht af. Giet de saus over de vis en plaats de schaaltjes 3 minuten onder de grill tot de inhoud lichtbruin kleurt.
Bestrooi de schaaltjes met peterselie en serveer het onmiddellijk.
Succes en eet smakelijk

Europa

Frankrijk

Vis

6 pers

no:703/971 << >>
750 gr. tongfilet of andere fijne vissoort
1/2 liter visbouillon
350 gr. garnalen, gepeld, darm verwijderd
250 gr. st. Jacobsschelpen zonder schelp
100 gr. zachte boter

4 eetlepels champagne of droge witte wijn
4 grote eierdooiers
paar drupjes Tabasco
peper naar smaak
zout naar smaak

1 eetlepel fijngehakte peterselie