Crema Catalana


Klop de eierdooiers met de kristalsuiker en de maizena tot dat deze lobbig en licht creme wordt. Doe er dan de pijpkaneel en de citroenschil bij.
Schenk nu langzaam de melk erbij en zet het op een laag vuur. Laat het al roerend aan de kook komen, totdat het begint in te dikken. Haal het van het vuur en verwijder het kaneelpijpje.
Verdeel de pudding over 4 ovenbestendige schaaltjes. Laat het afkoelen in de koelkast.
Voor het serveren de basterdsuiker over de schaaltjes verdelen.
Zet het dan onder een voorverwarmde grill, zodat de suiker gaat caramelizeren.
Serveer het onmiddellijk.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Spanje

Nagerecht

4 pers

no:702/971 << >>
150 gr. kristalsuiker
4 eierdooiers
1 eetlepel maizena
1 pijpje kaneel
schil van 1/2 citroen
1/2 liter melk
50 gr. bruine basterdsuiker