Tipan van lamsvlees met paprika en saus


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet daar het vlees in en zet apart.
Meng de benodigdheden voor de saus. Zet apart.Meng de maizena met water. Zet apart. Verhit de wok, doe er dan 1 eetlepel olie in en vervolgens de vleesplakjes ,druk het vlees tegen de wand van de wok zodat het van kleur veranderd ong. 3 min. Zet het apart. Doe dan de rest van de olie in de wok (1 eetlepel) en roerbak de gemberwortel en de knoflook enkele seconden, dan de groenten erbij doen en roerbakken totdat de ui transparant gekleurd is(ong. 2 minuten).
Vervolgens het vlees erbij doen en de helft van de saus, laat de saus aan de kook komen, dan het maïzenapapje erbij doen. Laat het dan nog 2 min.op een laag vuurtje zachtjes koken. De andere helft van de warme saus in een schenkkommetje doen voor later.
Verhit de tipan op het vuur of in de hete oven(hetmoet erg heet zijn) , smeer het in met boter en leg vervolgens daar de dun gesneden uiringen op en vervolgens het vlees mengsel. Giet de ander helft van de saus over de hete tipan. Pas op voor spatten.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit gerecht is ook prima geschikt voor rund- en varkensvlees .
Gebruik hiervoor geen kalfsvlees, kip en kalkoen.
LKK= Lee Kum Kee(merk)

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:597/971 << >>
500 gr. lamsvlees in dunne plakjes gesneden

marinade
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel hoisinsaus

groenten
1/2 groene paprika in blokjes gesneden
1/2 rode paprika in blokjes gesneden
1/2 gele paprika in blokjes gesneden
1 ui grof gehakt

1 eetlepel maizena met water

2 eetlepels olie

1 eetlepel gehakte gemberwortel
4 tenen knoflook grof gehakt

1 ui in dunne ringen gesneden

saus
1/2 kopje bouillon
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel hete bonenpasta LKK
1 eetlepels sesamolie
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel Chinese chili-knoflookpasta LKK