Tipan met plakjes bief


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet het vlees hierin en laat ong. 15 min. staan. Zet de gesneden groente apart.
Zwarte bonensaus: Meng de benodigdheden voor de saus. Zet apart. Verhit de wok en doe daar 2 eetlepels olie in totdat deze begint te roken. Roerbak de paprika en de uien ong. 1 min. Zet apart.
Verhit de wok opnieuw en doe daar de overige 3 eetlepels olie in en zorg dat de wok goed bedekt is met de olie. Roerbak hier het vlees in ong. 2 min. totdat het vlees begint te kleuren. Leg het vlees aan de kant in de wok, zet het vuur lager en doe er dan de lenteui bij en de helft van het zwartebonen- sausmengsel. Roer snel ong. 30 sec. Leg het vlees weer naar het midden totdat deze met de saus bedekt is. Je kunt hier de helft van de groente door doen en de andere helft later op de hete tipan leggen. Verhit ondertussen de tipan op het gas totdat het goed heet is en smeer het in met boter(dit voorkomt dat de groente verbrand) leg er dan de overgebleven groente op en vervolgens het vlees mengsel. Giet hierover de rest van de zwartebonensaus. Pas op voor spatten. Succes en eet smakelijk!!



LKK= Lee Kum Kee (merk)

China

Beijing

Vlees

6 pers

no:596/971 << >>
600 gr. lendebiefstuk of ander mooie biefstuk in dunne plakjes gesneden
6 eetlepels olie
Marinade:
1 1/2 eetlepel lichte sojasaus
1 1/2 eetlepel rijstwijn
1 1/2 eetlepel maizena
1 1/2 eetlepel olie

1 1/2 groene of en rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 flinke ui in dunne reepjes gesneden

2 lenteui in 2.5 cm. lengte gesneden
Zwarte bonensaus:
1 1/2 flinke eetlepel zwarte bonen-knoflooksaus LKK
1 1/2 eetlepel hete chili-bonensaus LKK
1 1/2 eetlepel gemberwortel gehakt
1 1/2 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel bruine basterd suiker
1 dl. bouillon
1 eetlepel maizena