Thaise kippenbouillon


Was het kippevlees in koud water.
Doe ze vervolgens in een soeppan met koud water en breng het snel aan de kook, giet het dan goed af.
Giet 6 liter water over de kip en voeg alle ingrediënten toe.
Laat de kip nu ong. 4- 5 uur zachtjes sudderen.
Verwijder regelmatig het schuim.
Als de bouillon lang genoeg gesudderd heeft het door een theedoek zeven.


Succes en eet smakelijk!!




Tip: Deze hoeveelheid is goed om in te vriezen. (houdbaarheid ong. 3 maanden). Zelfgemaakte bouillon verhoogt de smaak van alle gerechten waar het in gebruikt wordt

Thailand

Thailand

Soep

4 pers

no:542/971 << >>
3 kg. kippevlees met been
6 liter water

250 gr. uien grofgehakt
125 gr. selderij grofgehakt
1 eetlepel korianderzaadjes
1 theelepel zwarte peperkorrels