Thaise kerrie puffs Guri Pa


Verhit de wok, doe er dan de olie in en roerbak de knoflook tot die lekker gaat ruiken, vervolgens de gesneden rode uien, korianderwortel en geelwortel poeder (turmeric) roerbak enkele minuten samen met de erwten, dan de suiker, zout en peper en laat het nog eventjes roerbakken. Draai het vuur lager en doe er de geprakte aardappel door en meng de massa goed. Proef of er nog iets bij moet. Doe er nu de gehakte lenteui door en roer voorzichtig. Doe het mengsel in een schaal en laat het afkoelen.
Deeglapjes: Pak een plakje bladerdeeg en leg het met een hoek naar je toe. Neem vervolgens een eetlepel van het gemaakte mengsel en leg het in het midden van het deeglapje en vouw de hoek die naar je toe ligt om naar de hoek aan de andere kant, zodat er een driehoekje ontstaat.Plak de kanten met wat water en versier het door met je vingers er een kartel rand van te maken.Buig ieder pakje lichtjes om , zodat er een halve maan ontstaat.Leg het op een vet papier en zet apart. Herhaal dit tot alles op is. Verhit de wok met de arachide olie en frituur hier de pakketjes in. Serveer met een Thaise dipsaus.
Succes en eet smakelijk !

Thailand

Thailand

Vegetarisch

no:543/971 << >>
2 pakjes bladerdeeg
arachide olie om te frituren

Vulling
2 tenen knoflook gehakt
4 eetlepels arachide olie
3 eetlepels rode uien in dunne reepjes
1 eetlepel gehakte koriander wortel
1 eetlepel turmeric (koenjit)
1 eetlepel palmsuiker
2 theelepels zout
1 theelepel vers gemalen peper
200 gram gekookte aardappelen (geprakt)
100 gr. erwten (diepvries)
2 eetlepels gehakte lenteui

Voor het serveren
dipsaus