Thaise kipcurry (Joanna Farrow)


Maak de currypasta. Schil de laos (galanga) en snijd hem in stukken; doe ze in de keukenmachine of blender met de rest van de benodigdheden voor de pasta. Pureer tot een pasta en schraap zonodig de zijkant van de machine schoon.
Snijd de kip in stukjes van ong. 2 cm. en doe ze in een pan met dikke bodem; voeg er de bouillon en de kokosmelk toe. Breng langzaam aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat het mengsel 30 min. sudderen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de currypasta tot hij begint te kleuren.
Roer ongeveer 2 eetlepels van het kokosmelkmengsel door de pasta tot een glad nengsel en schenk dat over de kip. Laat nog 5 min. pruttelen.
Breng op smaak en dien op.
Succes en eet smakelijk.

-Nieuw-

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:67/971 << >>
1 kg. kippendijen zonder bot en vel
3 dl. kippenbouillon
4 dl. kokosmelk
3 eetlepels olie

Currypasta
5 cm. laos of gemberwortel
1 rode chilipeper z.z. in ringetjes gesneden
2 stengels citroengras in ringetjes gesnneden
2 tenen knoflook in plakjes
1 kleine ui in stukken
handvol verse koriander
1 theelepel garnalenpasta(trassi)
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit)
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel palmsuiker
zout