Pittige warme komkommersalade


Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit met een lepeltje. Snijd vervolgens de komkommers in dunne halve maantjes.
Leg de komkommers in een vergiet en bestrooi het met zout. Laat 30 min. staan en zet er iets zwaars op.
Intussen in een klein kommetje de azijn, sojasaus en suiker mengen. Haal het zaad uit de verse peper en hak in kleine stukjes.
Verwarm de sesamolie in de wok op een klein vuur en doe daar de stukjes peper in en laat het 30 seconden verwarmen.
Doe de dressing erbij in de wok en verwarm het terwijl je roert.
Doe er nu de komkommers in en laat het zachtjes niet meer dan 1 minuut roerbakken op laag vuur, totdat alles goed warm is.
Serveer onmiddelijk, of bedek ze en laat het afkoelen.
Succes en eet smakelijk!!!

China

Sichuan

Salade

4 pers

no:68/971 << >>
2 komkommers
1 eetlepel zout

dressing
1 1/2 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel palm suiker

1 rode chilipeper z.z.
1 eetlepel sesamolie