Taartjes met peer, blauwe kaas en rozemarijn


Klop de eiwitten luchtig. Doe de kaas in een kom en prak het lcihtjes met een vork. Voeg de eiwitten en de creme fraiche toe en meng alles grof. Breng het op smaak met wat zout en peper en zet het in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van ong. 10 cm. en 3 mm. dik en steek er 4 cirkels uit met een doorsnee van ong. 1o cm. Leg die op een vel bakpapier en prik er met een vork wat gaatjes in, om te voorkomen dat het teveel gaat rijzen. Verdeel het kaasmengsel over de deeglapjes, maar laat aan de randen ongeveer 1 cm. vrij. Strooi fijngehakte rozemarijn over het kaasmengsel en zet alles in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 oC. Smelt de boter in de koekenpan, leg er de partjes peer in, bestrooi die met suiker en zet ze onder water(3 - 4 eetlepels) kook de peerpartjes in de suikerstroop 6 - 8 minuten zachtjes gaar en laat afkoelen.
Verdeel de partjes peer over de taartjes en bestrijk ze met wat gesmolten boter.Bestrooi ze met komijnzaadjes, rozemarijn, zout en peper en druk de deegranden iets omhoog. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bak de taartjes in 15 - 20 minuten goudbruin. Laat ze voor het serverev iets afkoelen. Succes en eet smakelijk!

Tip: Je kunt deze taartjes een paar uur voor het serveren klaarmaken en in de koelkast bewaren voor ze de oven ingaan.

Europa

Frankrijk

Vegetarisch

4 pers

no:90/971 << >>
2 kleine eiwitten
250 gr. blauwe kaas b.v. Roquefort of bleu d’Auvergne
1 eetlepel creme fraiche
4 velletjes bladerdeeg
1 eetlepel fijngehakte rozemarijn en een paar naaldjes om te garneren
50 gr. boter, plus wat gesmolten boter
2 grote, rijpe, stevige peren, geschild en zonder klokhuis, in 1 cm. dikke partjes gesneden
1 eetlepel suiker
1 eetlepel komijnzaadjes
2 eierdooiers, losgeklopt met 1 eetlepel melk
zout
versgemalen peper