Gestoomde dumplings Shao Mai


xiaolongbao.jpg Vulling: Meng het vlees, spek, paddestoelen en de bamboescheuten in een kom. Doe er dan de maizena, rijstwijn, sesamolie, suiker en zout bij en roer in een richting, totdat het goed gemengd is. Laat het nog eventjes rusten ( 3 - 4 min.).
Steek vervolgens de wonton velletjes met een rond voorwerp uit. Leg op ieder velletje in het midden iets van het gehakt mengsel. Neem dan een velletje tussen de duim en wijsvinger en druk de kanten van het deeg tegen elkaar zodat er een rondje ontstaat. Dan in het midden een erwt leggen. Druk met een nat mes de vulling naar beneden, zodat het zacht en compact is. Maak de rest van het deeg zoals beschreven.
Verhit water in de wok en zet daar boven op de bamboestomer bedekt met slablaadjes of spinazieblad. Leg de dumplings 1.5 cm van elkaar op de slablaadjes en stoom ongeveer 6 minuten.
Serveer met een dipsaus van gemberwortel, lenteui, azijn, sojasaus en honing .
Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Vlees

6 pers

no:89/971 << >>
vulling

300 gr. varkensvlees grof gehakt
50 gr. varkens spek gehakt
4 geweekte Chinese paddestoelen gehakt
1 eetlepel gehakte bamboescheuten
1 1/2 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn
1/2 eetlepel sesam olie
1 theelepel suiker
3/4 theelepel zout

24 wonton velletjes

24 groene erwten uit de diepvries