Sla-envelopjes met pittige vleesreepjes


Vermeng het vlees met de suiker en de rijstwijn en laat het 30 min. marineren.
Vermeng alle benodigdheden voor de saus.
Vermeng de saus en het vlees en laat het nogmaal 3 uur(indien mogelijk) marineren.
Verhit de wok, doe er 1 eetlepel olie in en bak 1/3 van het vlees met de saus in 5-8 minuten bruin en gaar en houd het vlees warm. Bak de rest van het vlees op dezelfde manier(bak niet teveel vlees tegelijk, anders komt er teveel vocht los).
Serveer het gerecht met witte rijst en geef de blaadjes sla er apart bij.
Dit gebakken rundvleesgerecht wordt in Korea als volgt gegeten:
Pak een blaadje sla, schep hier wat rijst en gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Korea

Vlees

6 pers

no:469/971 << >>
600 gr. entrecote in hele dunne reepjes gesneden
1 eetlepel palmsuiker
2 eetlepels rijstwijn

3 eetlepels olie
blaadjes sla (van kropsla)

voor de saus:
5 eetlepels sojasaus (kiikoman)
2 eetlepels palmsuiker
2 tenen knoflook fijn gesneden
3 lenteui indunne ringetjes gesneden
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
peper
2 eetlepels sesamolie