Gekookte kip


Doe 3 liter water met de rijstwijn, lenteui, knoflook, gember, suiker en het zout in een grote pan; breng dit aan de kook en laat het eventjes pruttelen.
Spoel de kip af. Laat de kip voorzichtig met de borst naar beneden, in de bouillon zakken en kook hem ongeveer 30 minuten. Zet het vuur uit en laat de kip in de bouillon afkoelen.
Haal de kip uit de bouillon, laat hem uitlekken en snijd hem in mooie stukken. Serveer het op een mooie schaal.
Klop voor de saus de benodigdheden door elkaar.
Schenk de saus over de stukken kip en bestrooi ze tot slot, vlak voor het serveren, met de gember en lenteui.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Gevogelte

6 pers

no:470/971 << >>
6 dl. rijstwijn
6 lenteui in stukjes van 5 cm.
8 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
200 gr. verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel fijne palmsuiker
1 eetlepel zout
een hele kip van ong. 1 kg.


Voor de saus:
6 eetlepels olie
3 eetlepel sesamolie
4 eetlepels sojasaus (kikkoman)
2 eetlepels palmsuiker

garnering
3 lenteui, in ringetjes gesneden
3 eetlepels gehakte gemberwortel