Sinaasappelkip met rode chilipepers


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de stukjes kip in. Laat 30 min. staan.
Meng nu de benodigdheden voor de saus en zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in laat het verhitten totdat het begint te roken, doe nu de chilies en de gemarineerde kip erbij. Roerbak het ongeveer 1 minuut. Nu de saus erbij doen en roerbak nog 30 sec.
Haal de chilies eruit en serveer.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:466/971 << >>
marinade
1eetlepel maizena
2 eetlepels rijstwijn
500 gr. kippenfilet in stukjes van 1 cm. gesneden

saus
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gehakte knoflook
2 lenteui gehakt
1 eetlepel Sichuanpeper geplet
2 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels chilisaus-bonensaus LKK
4 eetlepels gedroogde sinaasappelschil, geweekt in heet water(1uur) en klein gesneden
2 eetlepels honing
1 theelepel sesamolie

roerbakken
4 eetlepels olie
12 kleine gedroogde chilipepers