Salade van gegrilde kip met asperges en geroosterd sesamzaad


Bak de asperges en de pinda’s kort in een eetlepel hete olie.
Meng de asperges, de gegrilde kipreepjes en de pinda’s met de sojadressing.
Sojadressing:
Meng alle benodigdheden voor de dressing in een kom voor de staafmixer en maak er een mooie gladde dressing van.
Serveren: Maak op een grote schaal de salade mooi op en strooi er wat van de gefrituurde gember overheen.
Strooi er op het laatst nog wat geroosterde sesamzaadjes over.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt het heel goed per persoon op een bordje serveren.

Japan

Japan

Salade

4 pers

no:171/971 << >>
4 gegrilde kipfilets in plakken van 4 cm. gesneden en daarna in reepjes dik als de asperges
16 groene asperges in schuine stukken van 2.5 cm. gesneden
1/2 kopje geroosterde pinda’s
1 eetlepel olie om te bakken

garnering
4cm. verse gemberwortel in dunne plakjes gefrituurd
geroosterde sesamzaadjes


Sojadressing
1 dl. lichte sojasaus
1/2 dl. honing
1/2 tube wasabi (Japanse mierikswortel)
30 gr. verse gemberwortel gehakt
1 dl. arachide olie
1/2 dl. donkere rijstazijn