gestoofd rundvlees op noordelijke wijze


Verhit de wok doe er de olie in en bak het rundvlees rondom bruin(ongeveer 10 minuten). Doe er de lenteui, gember, knoflook en de pepertjes bij en roerbak deze samen met het rundvlees ong. 5 minuten.
Voeg de benodigdheden voor de stoofsaus toe. Breng die vloeistof aan de kook. Verwijder eventueel vet van het oppervlak en zet het vuur zo laag mogelijk. Laat het met deksel op de pan 1 1/2 uur stoven.
Voeg de rettich toe aan het vlees en laat het mengsel nog 30 minuten koken of tot het vlees heel gaar is. Zet het vuur hoog en laat de saus circa 15 minuten inkoken. De saus moet een beetje dik worden.(indien nodig met een maizena-watermengsel).
Serveer het gerecht direct of laat het afkoelen en warm het later op.

Succes en eet smakelijk!!!

Dit is een mooi gerecht wat je eerder kunt bereiden.

China

Beijing

Vlees

6 pers

no:172/971 << >>
1 kg. runderstooflappen in blokjes van 5 cm. gesneden
4 lenteui in schuine stukken gesneden van 5 cm.

4 eetlepels olie

6 plakjes verse gemberwortel
4 tenen knoflook geplet en licht gekneusd
4 gedroogde chilipepers
450 gr. rettich geschild en in 1 cm. schuine dikke plakken van 5 cm. gesneden

stoofsaus:
9 dl. bouillon(runder)
50 gr. chinese kandijsuiker of gewone suiker
1 1/2 eetlepel sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
4 steranijs
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
5 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel gele-bonensaus