rundvlees in pittige saus


Verhit de wok, doe daar 5 eetlepels olie in en roerbak de gember en de pepers ong. 2 minuten. Het vlees erbij doen en 1 minuut laten meebakken. Vervolgens de sojasaus,suiker, basterdsuiker, peper en zout er bij doen en nog 2 minuten laten bakken. Doe er dan de bouillon bij. Doe het eventueel over in een kleipot of ovenschotel. Hang vervolgens het kruidenbuiltje in het vocht. Zet het in een op 225 oC. voorverwarmde oven en laat het nog 30 min. smoren.
Dik het in met het maizena-watermengsel.
Op het laatst nog de sesamolie erover druppelen.
Serveer het op een bedje van sinaasappelschijfjes.


Succes en eet smakelijk !

China

Sichuan

Vlees

6 pers

no:375/971 << >>
750 gr. rundvlees (filet) in dunne plakjes gesneden

60 gr. verse gemberwortel in dezelfde dunne plakjes
80 gr. verse rode chilipepers in brede stukjes gesneden

olie om te bakken

smaakmakers
5 eetlepels lichte sojasaus
2 1/2 eetlepels kristalsuiker
5 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel vers gemalen peper
1 theelepel zout

2 dl. bouillon

kruidenbuiltje
30 gr. kruidnagel
30 gr. venkelzaad
40 gr. kaneelstokjes

maizena-watermengsel
sesamolie

garnering
sinaasappelschijfjes